Z igro do dediščine v Pomurskem muzeju

Ob Tednu otroka in vseslovenski muzejski akciji Z igro do dediščine smo v Pomurskem muzeju Murska Sobota pripravili brezplačen program za družine in za šolske skupine:

Program za družine

v torek, 6. oktobra 2015 ob 16. uri bomo eksperimentirali po navdihu fotografa Jožeta Kološe. Zberemo se v Kološevem kabinetu umetniške fotografije, kjer si bomo ogledali njegove zanimive eksperimentalne fotografije, nato pa bomo na fotopapirju ustvarjali kompozicije, jih razvili in si izdelali lastno eksperimentalno fotografijo;

v četrtek, 8. oktobra 2015 ob 16. uri nas bo obiskal prekmurski karikaturist Anton Buzeti. Zberemo se na razstavi Karikature Ladislava Kondorja in si jih ogledamo, potem pa pod mentorstvom karikaturista Buzetija rišemo portretne karikature.

Obe delavnici sta brezplačni. Potrebne so predhodne najave na telefonsko številko 059 366 621 ali na e-naslov: mateja.huber@pomurski-muzej.si

Posebna ugodnost velja v soboto, 10. in v nedeljo 11. oktobra, ko imajo družine brezplačen vstop na razstave Pomurskega muzeja.

 

Program za šolske skupine

V Tednu otroka od 6. do 9. oktobra 2015 brezplačno izvajamo delavnico Doživetje prostora. Učenci prejmejo poseben muzejski delovni zvezek v dveh jezikih (slovenščina, madžarščina) in dveh narečjih (porabsko, hetiško narečje), ki na zanimiv način nudi spoznavanje domače kulturne dediščine in kulturne dediščine naših sosedov. Vsebuje šest tematskih poglavij: muzej in muzejski predmeti, ljudsko stavbarstvo, ljudska prehrana, ljudska noša, ljudska glasba in ljudske otroške igre. Učencem predstavimo izbrano temo in ob tem skupaj rešujemo igrive naloge v delovnem zvezku. Delavnico še popestrimo z igro s kartami Spomin na drugačen način in z interaktivno aplikacijo. Primerno za učence vseh triad OŠ. Traja: 45 min/tema.

Potrebne so predhodne najave na telefonsko številko 059 366 621 ali na e-naslov: mateja.huber@pomurski-muzej.si

 

Vabljeni!

Delavnici: fotografiranje in risanje karikatur